Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Titlul paginii web

 

MeniuVa informez ca nu am pregatire deosebita in materie de credinta crestina. Am realizat acest site la inceput din simpla curiozitate in urma vizionarii unui clip despre aparitiile Fecioarei Maria la Medjugoje, clip pe care am rut sa-l vedeti si dvs. Dupa ce am vazut ca aparitiile Maicutei sunt cam pe tot globul deja mi-am pus un semn de intrebare in mintea mea atee de pana atunci. Atunci ca un "apucat" am inceput sa strang cat mai multe informatii, dovezi despre locurile sfinte, vietile sfintilor, etc. pana cand o prietena mi-a zis STOP: de ce tot cauti dovezi despre existenta Domnului cand si paganii stiu de existenta Lui.O sa capeti dovezi in timp dupa credinta si intelegerea ta.Tu trebuie sa stii ca Domnul nu este doar iubire ci esenta iubirii si sa crezi ca minuni face nu numai cu anumite persoane ci si CU TINE.
"Rolul fiecaruia dintre noi e sa ne mantuim, adica sa ne indumnezeim si asta nu se poate face decat cu ajutorul lui Dumnezeu! Cum se poate face asta ne-a spus-o chiar Mantuitorul in Pilda Samarineanului milostiv (Luca 10, 25-37) atunci cand a fost ispitit de un invatator de Lege:„Învăţătorule, ce trebuie să fac, ca să moştenesc viaţa de veci?”, iar iisus l-a intrebat:„Iisus a grăit către el: ce este scris în Lege? Cum citeşti?” si acela a raspuns:Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, din toată inima ta, şi din tot sufletul tău, şi din toată virtutea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele, ca pe tine însuţi.”„Atunci Iisus i-a spus: drept ai răspuns. Fă aceasta şi vei fi viu!.”.
Dumnezeu a luat chip de rob si s-a pogorat din Cer nelasand sanurile Tatalui pentru a ne ridica, a ne indumnezei. Chiar si crucea are 2 coordonate: una la verticala, ceea ce reprezinta legatura dintre Dumnezeu si oameni(s-a pogorat la oameni pentru a-i ridica..) si cea pe orizontala care reprezinta legatura dintre oameni("sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti").
Dumnezeu face pentru indumnezeirea noastra 99%, iar acel 1% pe care trebuie sa-l facem noi este sa avem vointa pentru mantuire. Pr. Mandita spunea:"dai vointa, iei putere!"
Noi existam pt ca Dumnezeu ne iubeste . Rolul nostru pe acest pamant este acela de al cunoaste pe Dumnezeu si de ai indeplini voia, pt ca sa dobandim VIATA VESNICA.
Cred ca existam pentru a-L iubi pe Dumnezeu. Sfantul Siluan Athonitul spunea ca in lumea aceasta, fiecare are ascultarea lui: unul e imparat, altul patriarh, altul fierar, bucatar sau invatator, dar Domnul ii iubeste pe toti si cine iubeste mai mult pe Dumnezeu, acela va avea plata mai multa.
Fiecare trebuie sa-si implineasca cat de bine poate, ceea ce ii este incredintat sa faca. Orice lucru cat de mic ai face: ca bati un cui intr-o scandura, ca dai cu aspiratorul prin casa, ca iti faci treaba bine la servici, etc...toate trebuiesc facute cu seriozitate si cu gandul la Dumnezeu, asa ca si cand El te vede si ... sa-i placa cum faci lucrul respectiv.
Scopul nostru este UNIREA cu DUMNEZEU! Unirea incepe de aici si se desavarseste abia dupa moartea noastra fizica, se desavarseste in Ceruri. Domnul desavarseste lucrarea ta! (M.L.)
Situri interesante:
Biblia in Limba Romana - Editia Sfantului Sinod din 1994. Varianta text si audio.
http://www.romanianbible.org
Biblia Ortodoxa - Structurata pe carti si capitole, motor de cautare.
http://www.bibliaortodoxa.ro
Biblia - versiunea Anania
http://www.dervent.ro/biblia.php
Psaltirea - Talcuiri ale Sfintilor Parinti la Psalmi
http://psaltirea.wordpress.com/
BibleExplorer v1 - Program care conţine textul Sfintei Scripturi (varianta ortodoxă a Sf. Sinod al BOR, cel mai probabil o varintă din anii 198*) �n format electronic, precum şi diverse facilităţi pentru citirea şi studierea ei.
http://e-mistic.org/html/be.html